Meny Lukk

iPhonedeksel og hundebur – nødvendig tilbehør

Hunden skal ikke være dårligere dekket enn telefonen din. Den er jo tross alt et levende vesen. Man kan se på et hundebur som et mobildeksel. Man klarer seg uten, men det er definitivt et must å ha det. 

Det er også andre likheter. Et deksel skal passe til den telefonen du har. Kjøper du et deksel som er egentlig er beregnet for en annen mobiltype, er det ubrukelig. Det samme gjelder faktisk også når du ser etter hundebur. 

Hva slags hundebur bør du kjøpe?

De fleste hundebur passer inn i ei stasjonsvogn. Men hvis du i likhet med de aller fleste av oss ikke kjører rundt i en slik til daglig, må du undersøke nærmere. Det er slik at ulike hundebur passer til forskjellige bilmerker. Med utgangspunkt i ditt bilmerke kan du søke opp hvilke bur det er mulig å få til å passe inn. Den oversikten kan du for eksempel få på billige-hundebur.com.

Størrelsen på dyret har selvfølgelig mye å si i denne sammenhengen. Jo mindre de er, jo mindre krav stiller de selvfølgelig til plassen. Hvis du vil frakte rundt på store hunder, må du ha tilsvarende større bil og bur som passer.

Trygg transport

Dekslet beskytter iPhonen din. Noen ganger faller den ut av hånden eller lommen og ned på et hardt underlag, hvorpå den knuses. Og en iPhone er ikke billig, heller ikke å reparere. Dekslet er derfor nærmest en nødvendighet. Det beskytter også mot riper og andre mindre skader. 

Når du kjører bil er selvfølgelig sikkerheten kjempeviktig. En hund som traver rundt i kjedsomhet virker forstyrrende på føreren. I de verste tilfellene sitter den i passasjersetet ved siden av føreren. Kanskje med hodet og tungen stikkende ut av vinduet.

En to-kilos chihuahua utgjør en kraft tilsvarende et halvt tonn dersom du bråbremser i en fart av 90 kilometer i timen, ifølge en artikkel av NRK Vestfold og Telemark. Da kan du tenke deg hvordan det er med en stor hund.

I den samme artikkelen konkluderes det med at hundebur er best med hund i bilen, etter anbefalinger fra blant annet NAF.

Ta vare på dine kjære

Om det er iPhonen din du er mest glad i eller om det er en firbeint sjelefrende; begge bør sikres på den beste måten.

Et hundebur eller et mobildeksel er en moderat kostnad som kan vise seg å veie opp flerfoldige ganger for investeringen.